søndag 11. juli 2010

Skole, IKEA-pakker og skole igjen

En og en halv svært travel uke er unnagjort. Nå er det bare en IKEA pakke igjen og det er spisestol nummer 6. Siden jeg bare er en er ikke motivasjonen så stor. Den siste uka har først og fremst vært preget av skole og studier. Vi begynte ikke før på tirsdag da amerikanerne tok seg fri dagen etter nasjonaldagen. Bortsett fra butikkene da, de har åpent hele uka. Det har vært en utfordring å sette de små grå i omløp på denne måten igjen. Ikke det at de ligger i dvale til vanlig, men statistikk og en liten dash med matematikk er ikke hva jeg strever med daglig. Vi har oppgaveløsning med veileder fra 8.10 til 9.45. Så er det forelesning til 12 og hjem og lese på egen hånd. Den første prøven hadde vi allerede på torsdag og jeg må være fornøyd med 23 rette av 25. Første eksamen kommer allerede på fredag 16.
Jeg har det ganske bra alene i leiligheten. 3 soverom å velge mellom, stue, kjøkken og bad og dessuten en gang utenfor soverommene med plass til skrivebord. Her har jeg studiehulen min. Jeg mangler sofa i stuen, men har stor TV og god lenestol og litt liten tid til å bruke det.
Det tar litt under 20 minutt å sykle til forelesningene. Både buss og bil tar lengre tid. Berkeley og omegn tar vare på studentene sine og med studentkort reiser jeg gratis på alle busser. Foreløpig holder jeg meg på sykkelsetet og også der er det et omsorgsfullt samfunn. Mange av gatene er merket som "bicycle boulevard" og halve ruten min går på gang og sykkesti separat fra resten av veinettet. Bilistene er også hensynsfulle og stanser for fotgjengere og syklister.
I går var jeg i San Jose og besøkte fars søskenbarn Asbjørn og hans kone Joyce. De er begge professorer ved San Jose State University, men har bakgrunn som "social workers". For meg ble det en svært hyggelig kveld og det var trivelig å ha noen å snakke med igjen. San Jose er forresten den største byen i "Bay area" med omtrent en million innbyggere. Det er mange spansktalende i området og ikke minst 300.000 vietnamesere.
Medstudentene mine på introduksjonskurset i biostatistikk er for det meste tidlig i 20 årene og det er utrolig mange asiater. Jeg har blitt litt kjent med noen få, og det er nok en del som har større utfordringer med engelsk enn jeg har. Jeg har også snakket med et par voksne karer som kanskje ikke er så langt fra meg i alder.
Nå må jeg vel avslutte skrivingen og begynne å lese igjen. Legger ved noen bilder. Det lille huset er der jeg bor (i andre etasje). Det store huset er der forelesningene foregår og den hyggelige lange mannen ved siden av meg er Asbjørn. Det siste bildet er fra San Jose sentrum.


2 kommentarer:

SosJojURor sa...

Ja ja, det tok ikke lang tid før jeg begynte å legge merke til det, men jeg skjønner det på en måte. Det begynner jo å bli noen år siden sist du hadde en norsktime med en lærer som kunne korrigere alle grammatikk-feilene dine, pappa. ;)

Heldigvis har du en sønn som er nazi på det området og kan hjelpe deg.

Skal gi deg sjansen til å se over og rette feilene dine selv først, før jeg går over med rødtusjen. Kanskje får du et smilefjes også.
He-he-he.

hannavaage sa...

Høres ut som du koser deg pappa! :D

Du må legge ut bilder av leiligheten, jeg vil se ; )