mandag 19. juli 2010

Sykkel er en fin ting og litt til

Enda en uke har styrtet avsted. Denne hadde både prøve og eksamen. Prøven gikk bra, men dommen over eksamen faller først i morgen mandag. Vi hadde to timer til disposisjon, jeg skrev så fort jeg kunne og det holdt med to minutters margin. Vi får se.
Jeg feiret eksamen på Kensington Cirkus Pub med min nye venn Larry Vitale og noen av hans kompiser. Larry er sykepleier, et år eldre enn meg og den siste tiden har han arbeidet for Californias Health Department. I sommer tar han Biostatistikk sammen med meg. Kensington Cirkus hadde alle ingredienser som skal til for å bli stampub. 10 minutter slak oppoverbakke til og 15 minutter slak nedoverbakke fra.
Det har blitt mindre lesing enn planlagt i helgen. I går ble det nada. Jeg syklet til Berkeley sentrum og handlet litt klær (med Cal og Berkeley merke). Deretter lunsjet jeg veggie wrap på en indisk restaurant før jeg med stinn mage valgte å sykle oppover i stedet for hjem. Det varte bare en stund før jeg skjønte at det var mest fornuftig å sykle nedoverbakke. Jeg fant allikevel universitetets utebasseng og rekreasjonsområde oppi bakken før jeg snudde.
Resten av dagen gikk med til husvask og sortering av papirer.
I dag har jeg faktisk lest og skrevet litt, men det beste med dagen i dag var en lang sykkeltur til Tilden Regional Park og lake Anza. Google Maps beregnet turen til ca 2 mil, men det anstrengende var nok de 360 høydemetrene til toppen. Noen av de tok jeg flere ganger, men været var fint og jeg hadde en liter vann på sykkelen. I morgen er det full rulle igjen med ny prøve i slutten av uken og eksamen fredag 30.
I dag henger jeg på en masse bilder. De første er av huset vårt (vi bor i andre (foreløpig er det bare meg)). Bilde nummer to er "the laundry house" i bakhagen. Jeg har tidligere skrytt av sykkelveien til universitetet og her har dere tre bilder derfra.
Shattuck avenue er hovedgata i Berkeley. Campus er stort med mye grønt, staselige bygninger og høye trær. På to av bildene fra Campus ser dere et tårn og en port. Det er Sather Tower og Sather Gate gitt av Peder Sæthers enke til universitetet. Peder Sæther var fra Odalen og ble bankmann i California. Han satt i styret for det som senere ble UC Berkeley og i september er det 200 år siden han ble født. De siste bildene er fra Tilden Regional Park og Lake Anza. Det aller siste er utsikten før jeg satte nedover. San Francisco ligger der ute i tåka et sted.
Ingen kommentarer: