tirsdag 17. august 2010

Eureka uten Arkimedes

Nå sitter jeg på hotellrommet i Eureka. Den største kystbyen i California nord for San Francisco med 28000 innbyggere. Oda og jeg er på vei til Forks i Washington og vi la ruten innom Eureka for å besøke Redwood National Park i morgen. Her vokser verdens høyeste trær. Det aller høyeste er 115 meter høyt.
Vi startet sent da jeg var på orientering for internasjonale studenter først. Der møtte jeg Josefina fra Sverige som var kommet til Berkeley for å studere russisk litteratur de neste 6 årene. Hun hadde som mål å komme inn i det Svenske Akademiet. Bortsett fra det lærte jeg å rope "Go Bears" og fikk høre hvor flott og spesielt det var å være student på Berkeley.
Etter litt hektisk siste i liten pakking kom vi oss avsted, men først innom Hilltop Mall for å lete etter første skoledagsklær (ikke til meg). Litt senere enn planlagt la vi på vei nordover gjennom uendelige vinmarker i Sonoma og litt færre i Mendocino. Til slutt var det ikke flere vinranker igjen og landskapet ble øde og overtatt av Redwood trær. De store får vi ikke se før i morgen.
Restauranten på motellet stengte like etter at vi kom og vi måtte dra til sentrum av Eureka for å spise, men det gjorde ingenting når vi fikk gratis limousinskyss. Oda syntes det var litt flaut å ankomme en annenrangs italiensk restaurant i en 8 meters bil med kvinnelig sjåfør som åpnet døren for oss. Jeg syntes det var helt OK.
I morgen blir det langkjøring så det er vel best å legge seg nå.

Ingen kommentarer: