fredag 20. august 2010

In the twilight zone

Jeg må innrømme at jeg har en svakhet for dette. Når jeg ser 2 x 3 kjørefelt bukte seg gjennom vakkert landskap og jeg cruiser av sted og er på vei. Til hva? Det vet jeg ennå ikke helt, bortsett fra at det heter Port Angeles og Forks og at passasjeren min fryktelig gjerne vil dit.
Noen timer senere vet jeg mer. Port Angeles er en middels stor havneby på nordkysten av Olympic Peninsula. Canada er rett over sundet og det går ferje til Victoria. Når vi rusler nede på kaia virker det nesten norsk. For ikke lenge siden kjørte vi forresten forbi en bondegår med norsk flagg.

Port Angeles har også Twilight memorabilia. Restauranten Bella Italia, Lincoln Theatre og bokhandelen Port Books and News. Sistnevnte var åpen på flere måter og vi ble vennlig mottatt som de sjeldne gjester vi var. Det tok ikke lang tid før jeg diskuterte skatter og helse- tjenester med mannen bak disken. Han ville gjerne ha det som oss.
Crescent Lake

Turen videre til Forks var vakker. Vi så snødekte fjell, dype daler og klare vann. Og så var vi der. Forks, 3175 innbyggere, en gang i tiden en tømmerhovedstad. Nå bare Twilight City.

Edward og Bella
Forks er for det meste en lang gate med litt bakland. En jernvare der, en brukskunst der, apotek, kafé, supermarked og Dazzled by Twilight. Felles for alle er bilder av Bella, Edward og Jacob og minst en disk med bare Twilight saker. Er butikken heldig kan de skilte med et "Stephenie Meyer was here" bilde. Foreldre med barn i alle aldre traver rundt i gatene på jakt etter et av "stedene". Bilder blir tatt med og uten. Vi drar alle steden vi også. Forks High School, Forks Community Hospital (med dr.Cullen reserved parking only), The Cullen House, The Swan House og the Lodge hvor vi spiste middag. Der har Bella feiret eksamen. Og hvor bor vi? I Bella suiten på Dew Drop Inn Motel og supermarkedet rett over gaten selger vampyrblod på flaske. Vi får håpe de sparer litt av pengene de tjener mens det står på.
Leppell's Flowers & Gifts som nå hadde tilleggsnavnet Twilight Central, var forresten et hyggelig sted. Damen bak disken skulle snart bli bestemor til ei jente og datteren hennes ville ha et spesielt navn. Oda ble spurt om hva hun het og hva alle venninnene het og hva navnene betydde. Alt ble notert. Kanskje blir det en Oda, Vida eller Frida i Forks?
En begivenhetsrik dag går mot sluten. Jeg sitter i sengen i Bella suiten og skriver. I morgen skal vi til La Push og deretter middag på Bella Italia i Port Angeles. Noe å fortelle barnebarna om.
I Port Angeles maler man båten på veggen
En gang tømmerhovedstad
Gate-twilight
Indianer-twilight
Drikke-twilight

2 kommentarer:

frksillyh sa...

Pappa da, du glemte å skrive at du har lært masse masse masse om Twilight av passasjeren din :- D

Det har vært en veldig koselig road trip hittil! Får håpe den fortsetter i samme bane!

frksillyh sa...

Pappa da, du glemte å skrive at du har lært masse masse masse om Twilight av passasjeren din :- D

Det har vært en veldig koselig road trip hittil! Får håpe den fortsetter i samme bane!