fredag 20. august 2010

La Push

La Push er sentrum for Quileute stammen. Å kalle det en by er kanskje i det mest optimistiske laget, men de har skole, politi, eldresenter og en restaurant. Viktigst er kanskje Quileute Oceanside Resort som gir levebrød. I sommer er det ekstra stor trafikk for La Push er hjemstedet til Jacob Black, en staselig indianergutt som gjør seg i bar overkropp. Jeg har lært mye om dette av passasjeren min.
Bortsett fra at indianerne også vil tyne det de kan av Twiligth- serien, så bor de på et veldig vakkert sted  vel verdt et besøk uten Jacob og andre filmhelter. La Push skal komme av det franske La Bouche, munnen. Vi tilbrakte et par varme formiddagstimer på Beach no. 1 og spiste lunch på River's Edge Restaurant. Oda fikk kjent på Stillehavet, men jeg tror ikke det fristet veldig til bading.
Vi tok mange fine bilder på stranden og Oda klarte å bli bitte litte grann solbrent. Den planlagte turen til Hoh Rain Forest ble skrinlagt til fordel for litt avslapping i Bella suiten. Jeg sovnet (høylytt sa Oda).

Vi hadde bestemt oss for middag på Bella Italia i Port Angeles. Dit er det en times kjøring og med mindre skyer var turen enda vakrere enn i går. Middagen var også helt på høyden, men kveldens høydepunkt var nok Scott Pilgrim vs. the world på Lincoln Theatre etterpå. Noen dager i bil sammen med Oda har gjort at tenåringshjernen ikke er så langt bort og vi koste oss med filmen begge to. Hjemturen var også fin i måneskinn med mørke fjellkonturer mot en natteblå himmel.
I morgen vendes snuten sørover. To lange strekk langs Highway 101 og Interstate 5 og så er vi i Albany igjen. Her følger noen av dagens bilder:
Og til slutt - Bellas bil

Ingen kommentarer: