onsdag 4. august 2010

Litt eldre enn sist

En travel uke er over og vel så det. Jeg er ferdig med alle prøver og eksamener i statistikk, men har to oppgaver igjen å levere inn. Siste eksamen gikk over all forventning. Kanskje jeg kommer til å skjønne litt statistikk etter dette.
Mandag møtte jeg opp på DMV (Department of Motor Vehicles) for å ta skriftlig prøve til førerkort. Det var en sær opplevelse. Inne i et stort kvadratisk bygg som nesten bare var et rom, var det en firkant med 20 betjeningsplasser og rundt omkring sto eller satt over 100 personer og ventet på å bli betjent. For slike som meg som hadde forhåndsbestilt time var det kort ventetid. På første stasjon fikk jeg en slags kølapp. Neste sted viste jeg ID, tok synstest og gjorde ferdig et skjema jeg hadde med meg hjemmefra. Så var det fotografering og deretter kø for den skriftlige testen. Når du var ferdig med den stillte du deg bakerst i testkøen igjen og når du kom fram var eller ble prøven din rettet. Og - jippi - jeg sto. Men gleden varte ikke lenge for så fikk jeg vite at jeg nå kunne bestille time til å kjøre opp. Foreløpig har jeg midlertidig førerkort for California som varer ut oktober og nå skal jeg manne meg opp til å bestille oppkjøring.
En annen hyggelig begivenhet var å fylle 54 år på søndag. Jeg tenkte det skulle bli stusselig å være alene (og alene var jeg), men allerede lørdag kveld begynte det å strømme inn hilsner på Facebook og SMS. Lørdag kveld var jeg sammen med Larry og kona Joan og spiste middag på Cugini, en italiensk restaurant på grensen mellom Albany og Berkeley.  På bildet sitter vi utenfor restauranten med husets hvitvin og venter på bord. Siden klokken var passert midnatt og vel så det i Norge var jeg både 54 og 53 på en gang.
På selve dagen ble det mye jobbing med husvask, artikkel og statistikk. Det ble selvfølgelig tid til en sykkeltur og den ble kanskje i hardeste laget. Mandag var jeg støl i beina og da førerprøven var overstått var jeg svimmel og helt utslått. Kanskje hadde jeg virus i kroppen eller så var jeg bare helt utslitt og utladet etter alt. Både i går og i dag har jeg tatt buss til universitetet og forsøkt å ta det litt med ro, og nå er jeg så godt som bra igjen.
I kveld har jeg sett på kart over San Francisco International Airport og forberedt meg på kjøring på lørdag. Fyllt bensin har jeg også gjort. Om tre dager er Oda her og nå gleder jeg meg virkelig.

1 kommentar:

Ingrid Karin sa...

Gratulerer med vel overstått. Ja man eldes - men alternativet er verre! Så fryd deg. Og så går det jo an å motvirke ved å være ung i sinn.
Her begynner nå de fleste å komme tilbake på jobb - og det ligger an til en høst i høøøøyyyyyt tempo.
Håper du koser deg innimellom lesing og oppgaveskriving. Klem fra IKH