torsdag 19. august 2010

Redwoods and the Oregon Trail

OK. Det har vært en strevsom dag, men det kan nok ikke sammen- lignes med strabasene på the Oregon Trail.
Vi hadde bestem oss for en tidlig start fra Eureka, men forsov oss ikke uventet litt. Vårt første stopp var på Redwood National Forest information center hvor vi fikk gode forslag til steder å se. Vårt første stopp var i Orich. Et av stedene Vårherre glemte, men som bildet viser pyntet landhandelen opp i landskapet. Det fantes en bensinpumpe også, men innholdet var dyrt så vi nøyde oss med halv tank.
Lady Bird Johnsen Grove var neste stopp. Her skulle vi på tur i skogen. Vi ble litt betenkt da vi så skiltet med bjørne- og løveland, men vi har truffet bjørn før og kommet fra det så vi la i vei. Turen tok bare 1/2 time og ingen bjørner var å se, men du verden så mange høye trær. Et eller annet sted i parken er det et 115 meter høyt tre, verdens høyeste. Stedet er hemmelig for å beskytte vegetasjonen. Coastal Redwood kan bli 2000 år gamle og parkens mest voluminøse tre er beregnet til å være 1500 år gammelt. Sammen med disse kjempene får du et annet perspektiv på tilværelsen. Her kommer et knippe bilder:
Noen trær virket nesten menneskelige
1500 år og still going strong  
Etter skogene kom vi igjen ut til kysten og fikk noe annet vakkert å se på. Underveis så vi også en liten flokk med Roosevelt Elks som gikk og gresset. De ble filmet, men ingen link i dag.


Nå var en litt for stor del av dagen gått og det var fryktelig mye kjøring igjen. Jeg forsøkte å tenke ut et godt stoppested for lunsj, men bortsett fra drikke til bilen ble det ikke noe stopp før vi hadde kjørt gjennom Portland og endte på Homewood Suites i Vancouver, Washington. Oregon på en dag er kanskje litt for kort. Det var mye vakkert landskap å se og kanskje kan det blir flere turer.
Homewood Suites er et supert motell og vi har stue, soveværelse og bad. En hyggelig og god middag på Beaches restaurant og tilværelsen er helt OK igjen. Det hjalp sikkert også med det kalde glasset med ravfarget innhold.

Ingen kommentarer: