søndag 15. august 2010

San Francisco

En innholdsrik uke og en innholdsrik helg. Endelig har vi vært i San Francisco, men jeg må begynne noen dager før.
Dette var den siste uken i statistikkurset. Vi hadde oppgaveinnlevering mandag, onsdag og fredag så det var litt å henge fingrene i til siste slutt, men det gikk bra for den som lurer på det. Det var annerledes å ha noen å komme hjem til denne uken og dermed ble det også litt flere turer ut. Oda er ferdig med rommet sitt og hun ble en dreven IKEA-montør i løpet av disse dagene. Til slutt var det å bære ut pappen det eneste hun trengte pappa til. Ellers ble det nok noen kjedelige dager siden jeg fortsatt hadde så mye fokus på skolearbeid. Kjedelig ble det ikke på fredag. Etter at jeg hadde kost meg gjennom de siste timene med Maureen Lahiff og statistikk, skulle vi registrere Oda på Albany High School. Vi ble begge litt overrasket da Oda fikk beskjed om at hun skulle møte til matteprøve på mandag, en såkalt placement test. Jeg ble sendt på biblioteket og kom tilbake med mer eller mindre nyttig mattestoff. Siden har det vært mye lesing og regning.
Jan med sommerens tre studentinstruktører

Lørdag var vi på ettermiddags grillparty hos Larry. En blandling av avslutningsfest for statistikk (med tre middelaldrende menn) og avskjedsfest for datter Lisa som reiste til Taiwan i dag (med mange og til dels musikalske ungdommer). Det ble mye musikk og etter hvert også Karaoke før vi dro hjem til våre plikter. Middag ble det på Pyramid Ale House. Vi er så heldige å ha et bryggeri med egen restaurant som nærmeste nabo.

I går forhåndskjøpte vi billetter til utstillingen "Birth of Impressionism: Masterpieces from the Museée d'Orsay" på de Young Museum i Golden Gate Park (http://deyoung.famsf.org/orsay). Vi sto opp tidlig i dag og dro avsted en time før vi hadde inngangstid. Det må vel holde tenkte jeg. Vi oppdaget fort at det var andre ute og kjørte på en søndags formiddag. Ved påkjørselen til Bay Bridge sto trafikken nesten stille og minuttene raste avsted. 2 minutt over tiden var vi framme ved parkeringskjelleren, men den var full. Vi kjørte i ring en stund før vi endelig fikk parkeringsplass og litt stresset ankom museet. Utstillingen var vel verd anstrengelsen med flotte bilder av Manet, Monet, Renoir, Pissarro, Degas, Cézanne og mange andre. For meg som hadde en kjærlighetsaffære med impressionismen som ung var det en spesiell opplevelse.
Etter dette kjørt vi inn til Union Square for å gå i butikker, men det var kanskje verken utvalget eller prisklassen for far og datter. Vi endte i stedet på Bay Area Shopping Center i Emeryville. Passe størrelse og nær heimen. Oda har lest matte i kveld og jeg skulle skrive litt om Samhandlingsreformen. I stedet slettet jeg nesten alle bildene på harddisken og måtte bruke en time på hente dem fram igjen. Da er det bare å forberede seg til neste uke, da blir det Road trip.
Union Square

Bay Area Shopping

Ingen kommentarer: