søndag 26. september 2010

Puhh! It's hot here.

Lørdags kveld i Santa Cruz. Livet er ikke så verst. Hotellrommet er stoooort, rødvinsflasken er fortsatt halvfull og snart skal vi spille rommy. At vi spiste middag på rommet fra McDonalds trenger vi ikke si så høyt.
I dag har det vært Indian Summer over Monterey Bay. Ettermiddagstemperaturen var godt over 30 og det var slitsomt å bevege seg utendørs selv om det var på en badestrand. La oss starte med formiddagen.
Som tenåring var John Steinbeck mitt første møte med internasjonal litteratur og jeg ble veldig fascinert av "dagdrivergjengen" som henslepte sine dager i Monterey. I dag fikk jeg trø på hellig grunn i Cannery Row. Riktignok hadde turistindustrien inntatt Monterey og endret mye siden Mack og Doc vandret her, men allikevel.
Etter kjøreturen fram og tilbake langs Monterey Bay, var det tid for strandliv i Santa Cruz. Det var nå noen skrudde på varmen. Selv med sko var det utålelig hett å gå i sanden. Vi trakk under piren for å spise maten vår og jeg fikk så vidt sunget noen strofer av "Under the Boardwalk" før Odas rette høyre kom farlig nær.
Etter litt soling var det tid for spasering på piren. Dess lenger ut vi kom dess mer bjeffing hørte vi. Vi kikket og kikket og fruen så en snute i vannet, men hvor var resten? På vei innover skjønte vi det endelig. Under hele piren lå sjøløver og breiet seg seg på tverrstokkene. Like etter fant vi en plattform ut mot sjøen full av sjøløver.
Etter litt handling av mat og drikke var vi så slitne at ingen orket tanken på å gå ut. Derfor det kulinariske høydepunkte fra Ronald McDonald. Og i morgen blir det like varmt. Livet er herlig dere!

 


California Girls
 
 1 kommentar:

SosJojURor sa...

Jeg trodde nå at kanskje du, min far, klarte å skrive norsk grammatikk rett, men ikke du heller.

"Et tu, Brute?"

Se gjennom og rett alle feilene dine, så skal jeg være nådig, men hvis ikke, kommer jeg sterkt tilbake.
Du vil føle min "vrede" på samme måte som din kone og dine døtre (vel, jeg har teknisk sett gitt opp Oda for tiden).